Caută doar în titlu
LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROMÂNIA: Cum va fi reorganizată compania TAROM? Cum s-a schimbat piaţa aviatică în timpul pandemiei. O discuţie cu Cătălin Prunariu, director general Tarom.
Profesii

Creşte numărul angajaţilor din comerţ. Topul celor mai mari 10 angajatori din economie la jumătatea anului 2019: Comerţul bate producţia, Profi şi Kaufland având mai mulţi angajaţi decât Dacia

Profi (comerţ), Kaufland (comerţ) şi Automobile Dacia (auto) sunt cei mai mari angajatori din economie.

Retailerul alimentar Profi, con­tro­lat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, este cel mai mare angajator din Româ­nia, cu un număr de aproape 17.000 de salariaţi înregistraţi pe o singură entitate juridică la jumătatea anului 2019, arată un document oficial.

„Mărirea echipei se datorează în principal extinderii noastre deosebit de accelerate. Anul tre­cut, de exemplu, s-au inaugurat 230 de magazine, iar în acest an se va adăuga reţelei un număr comparabil de magazine. Această ten­dinţă se va menţine şi în anii viitori“, au transmis reprezentaţii Profi România.

Jumătate dintre cei mai mari zece anga­jatori din economie activează în domeniul co­merţului (patru companii în comerţul ali­mentar şi o companie în comerţul cu bricolaje).

Potrivit datelor oficiale, la 30 iunie 2019 doar nouă companii din România aveau mai mult de 10.000 de salariaţi înregistraţi pe o sin­gu­ră firmă, acestea fiind: Profi – comerţ ali­mentar (16.914 angajaţi la 30 iunie 2019), Kauf­land - comerţ alimentar (16.424 de angajaţi), Automobile Dacia - fabricarea auto­ve­hi­culelor (15.150 de angajaţi), OMV Petrom - extracţia petrolului brut (12.509 de angajaţi), RCS & RDS - telecomunicaţii (12.333 de angajaţi), Mega Image- comerţ ali­mentar (12.195 de angajaţi), Carrefour Ro­mânia- comerţ ali­mentar (11.550 de angajaţi), Dedeman - comerţ bricolaje (11.379 angajaţi) şi Societatea de Transport Bucureşti- transporturi de călători (11.117 angajaţi).

Împreună, cei mai mari 10 angajatori din România aveau aproape 130.000 de salariaţi.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.