Profesii

Creşte interesul pentru IT: trei facultăţi de informatică, în top 10 cele mai căutate. "În ultimii ani concurenţa la facultate a crescut constant, în fiecare an avem cu câte 10% mai mulţi candidaţi ca anul anterior."

Creşte interesul pentru IT: trei facultăţi de...

Autor: Adelina Mihai

26.07.2017, 00:08 8679

Facultatea de Matematică şi Infor­ma­tică din cadrul Universităţii din Bu­cu­reşti a avut anul acesta o con­cu­ren­ţă de 7,7 candidaţi pe loc, fiind astfel a doua cea mai cău­tată facultate din cele mai mari universităţi din România în 2017 după cea de Limbi şi Lite­ra­turi Străine, potrivit datelor centralizate de ZF.

„De la mijlocul anilor 2000 până prin 2010- 2011 nu reuşeam să ne acoperim locurile din prima sesiune de admitere din iulie. Însă de 4 – 5 ani încoace concurenţa la facultate a crescut constant, în fiecare an avem cu câte 10% mai mulţi candidaţi ca anul anterior“, a spus Radu Gramatovici, decanul Facultăţii de Mate­matică-Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti. De câţiva ani, facultatea are o spe­cia­lizare pe zona de inginerie similară cu cea de la Facultatea de Calculatoare din cadrul Poli­tehnicii, iar concurenţa în acest an pentru această specializare a fost de 17 candidaţi pe loc, fiind şi mai puţine locuri disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO