Profesii

Consiliul Concurenţei analizează preluarea platformei de beneficii pentru salariaţi Benefit Online de către Edenred România

Consiliul Concurenţei analizează preluarea platformei...

Autor: Cristina Bellu

10.09.2019, 15:40 285

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Edenred România, companie emitentă de carduri şi tichete de beneficii pentru salariaţi, a achiziţionat la finalul lunii iulie compania Benefit Online, cea mai mare platformă de beneficii extrasalariale flexibile din România, fondată cu şase ani în urmă de antreprenorii Adrian Sârbu şi Stelian Bogza.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Vom evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi vom emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Platforma Benefit Online ajută companiile să transfere alegerea beneficiilor direct către angajaţi: aceştia îşi pot crea singuri propriul pachet de beneficii (tichete de masă şi culturale, pensii private, asigurări/abonamente de sănătate, vacanţe, cadouri sau cursuri profesionale), dar pot obţine şi reduceri corporate (abonamente de fitness şi wellness, modă şi frumuseţe, spectacole şi evenimente, restaurante şi cafenele, telecom, electrocasnice şi tehnologie etc.).

Compania Benefit Systems SRL, care operează platforma online de beneficii BenefitOnline.ro, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32,2 milioane lei (6,9 mil.euro) şi un profit net de 1,7 milioane lei, având la finalul lui 2018 un număr de 19 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Marja de profit a companiei a fost de 5,2% în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO