Profesii

Companiile ii indruma pe liceeni in alegerea unei cariere

03.02.2003, 00:00 31

Specialistii companiilor Softwin si D'Arcy s-au intalnit saptamana trecuta cu elevii de liceu pentru a le oferi consultanta cu privire la pasii necesari pentru pregatirea unei cariere de succes. Astfel, elevii liceului bucurestean "Constantin Brancoveanu" au asistat la o lectie deschisa cu tema "Cum sa iti construiesti o cariera in comunicarea de marketing". Pe parcursul acesteia, specialistii in comunicare le-au vorbit elevilor despre cariera, i-au sfatuit catre ce facultati sa se indrepte si le-au divulgat mici secrete profesionale, atat din perspectiva unei companii, cat si din perspectiva unei agentii de publicitate.
Actiunea face parte din programul de implicare sociala initiat de Softwin in 2003 - "O zi pentru comunitate". "Am inceput acest program ca raspuns la dorinta angajatilor nostri de a se implica in proiecte sociale. La inceput a fost doar o idee care s-a conturat pe masura raspunsurilor entuziaste venite din partea celorlalte companii sau fundatii care si-au dorit sa ne fie partenere. Acum suntem la a doua actiune de acest fel si avem proiecte ambitioase pentru viitor: in februarie ne vom deschide usile pentru tineri studenti care au idei interesante dar nu le pot dezvolta sau implementa fara suportul unei companii mature", a declarat Roxana Pavel, Corporate Communication Manager la Softwin.
"Am primit cu bucurie propunerea companiei SOFTWIN de a ne alatura acestei initiative laudabile. Educatia este un domeniu care pe noi ne intereseaza in mod special, tinand cont de faptul ca, probabil, unii dintre elevii prezenti aici pot fi viitorii angajati ai D'Arcy. Afirm acest lucru vazand entuziasmul elevilor de a participa la intalnirea de astazi", a spus Ioana Lucescu, PR Manager D'Arcy.
In cadrul proiectului "O zi pentru comunitate", intr-o anumita zi din fiecare luna angajatii Softwin, in functie de interesele fiecaruia, isi vor dedica propriul timp pentru a se implica voluntar in actiuni sociale, nonprofit, in folosul comunitatii.
Ei vor oferi instruire in lucrul cu calculatorul, vor participa la realizarea si implementarea diferitelor initiative ale administratiei publice (in special proiecte ale municipalitatii), vor oferi suport profesional organizatiilor non-guvernamentale etc. Aria de implicare se va orienta si catre desfasurarea de programe extracuriculare destinate elevilor.




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO