Profesii

Companiile au iesit la vanatoare de ingineri

27.03.2006, 00:00 21

Absolventii de studii superioare cu profil tehnic (inginerii), cei specializati in tehnologia informatiei, precum si persoanele care au studii medicale au fost tinta preferata a angajatorilor in saptamana care a trecut.

Cele mai multe locuri de munca pentru ingineri au fost scoase la concurs de compania de telefonie fixa RomTelecom. Aceasta cauta un inginer pentru Departamentul Furnizare Resurse Retea, doi ingineri pentru Departamentul Testare si Configurare - Compartiment Servicii & Sofware si un inginer pentru Departamentul Testare si Configurare - Compartiment Configurare. Printre firmele care au lansat pe piata locuri de munca pentru ingineri se mai numara liderul pietei autohtone a zaharului, Agrana Romania, care angajeaza un mechanical engineer, un auto-mation engineer si un logistics/warehouse administrator pentru fabrica sa din Buzau.

O oferta pentru absolventii de studii tehnice are si compania de recrutare Partners Consulting, care cauta pentru clientul sau - o firma din Arabia Saudita - construction manager for buildings, construction manager four underground infrastructure si workshop coordinator.

Pentru specialistii IT, acestia pot opta pentru un loc de munca atat in cadrul unei companii de profil, cat si in cadrul unei banci sau al unei companii de retail.

Astfel, Oracle, Siveco si Logitech sunt principalele companii specializate care au locuri de munca disponibile. Oracle cauta Contracts Manager si Oracle Database Support Specialist, Siveco are nevoie de programator Java, programator Oracle, programator C++ si un economist, iar Logitech angajeaza sales manager. Restul ofertelor vin de la Philip Morris - care angajeaza IT System Anlyst, Metro - IT Specialists, si BCR - Oracle DBA.

In ceea ce priveste absolventii de medicina sau farmacie, cea mai bogata oferta pentru acestia vine de la compania Novartis - numarul trei de pe piata farmaceutica. Firma, care a scos la concurs nu mai putin de 17 posturi permanente si alte 5 sezoniere, cauta medical representatives pentru noua orase din tara, brand manager, marketing assistant, first line sales manager, clinical research manager, clinical research associate, executive assistant to general manager, HR officer si administrative assistant. In plus, compania cauta pentru o perioada de trei luni reprezentanti medicali pentru cinci orase.

Posturi libere mai au si GlaxoSmithKline, care cauta manager regional de vanzari, Mediplus - reprezentant vanzari, Roche - reprezentanti medicali pentru cinci orase si Pharco Impex - area sales manager.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO