Profesii

Companiile au făcut mai multe angajări în primele nouă luni ale anului. Se caută programatori, vorbitori de limbi străine şi angajaţi pentru industria auto

Companiile au făcut mai multe angajări în primele...

Autor: Adelina Mihai

28.11.2014, 11:00 2168

Companiile au făcut mai multe angajări în primele nouă luni ale anului. Se caută programatori, vorbitori de limbi străine şi angajaţi pentru industria auto

 

Multinaţionalele continuă să aibă programe de eficientizare a costurilor şi deschid centre de servicii în România. Românii specializaţi în IT sunt „starurile“ pieţei muncii.

Cele mai mari companii de recrutare şi închiriere de forţă de de muncă temporară au făcut mai multe angajări în primele nouă luni ale anului prin comparaţie cu perioada similară a anului trecut, atât pe liniile de business de recrutare pentru poziţii permanente, cât şi pentru cele care vizează plasarea de angajaţi în regim temporar. 

În cazul Adecco, liderul pieţei locale de profil, în primele nouă luni ale acestui an numărul de recrutări pe poziţii permanente a crescut cu 55% prin comparaţie cu perioada similară din 2013.

„Anul acesta am simţit o uşoară revenire a investiţiilor noi în Bucureşti - care se transformă într-un  centru regional european de shared services/outsourcing business -, în Iaşi, în Cluj şi în Timişoara. În ţară, creşterea a fost înregistrată în zona de producţie în domeniul automotive, dar şi în IT, pe poziţii de ingineri, în vânzări şi finanţe atât pentru companii existente, cât şi pentru clienţi noi“, a spus Marga Radu, head of permanent Placement în cadrul Adecco România, companie cu afaceri de peste 47 de milioane de euro anul trecut. Compania a plasat mai ales candidaţi proveniţi din rândul proaspeţilor absolvenţi de facultate, dar a recrutat şi specialişti sau middle şi top manageri.

Şi pentru compania Lugera primele nouă luni ale anului au adus mai multă activitate recruiterilor după ce clienţii au cerut inclusiv oameni de marketing, de vânzări, de producţie, pe profiluri variate de specialişti, dar şi în domeniul financiar.

„Cele mai căutate profiluri rămân cele de specialişti IT şi vorbitori de limbi străine. Piaţa românească  este în continuare intens prospectată în vederea deschiderii de SSC-uri şi BPO-uri şi de aceea numărul de posturi care se vor deschide pentru vorbitorii de limbi străine va fi în creştere în următoarea perioadă. În topul regiunilor de interes pentru angajatorii acestor profiluri se menţin Bucureştiul, Clujul, Timişoara, Braşovul şi Sibiul, datorită numă­rului mare de candidaţi disponibili“, a spus Cristina Săvuică, chief happiness officer în cadrul Lugera, cu afaceri de peste 37 de milioane de euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO