Profesii

Companii de stat cu afaceri de peste 100 mil. euro, conduse de directori „provizorii“. Se caută şefi pentru ROMATSA, CFR Călători şi Metrorex

George Butunoiu

George Butunoiu

Autor: Mirabela Tiron

11.09.2014, 00:05 807
„Dragi prieteni electronici Linkedin, căutăm un CEO (director general executiv) pentru ROMATSA. Candidaţii trebuie să aibă o experienţă soli­dă în domeniul aviaţiei civile“, aşa sună un mesaj tran­smis pe reţeaua profesională de socializare de headhunter-ul George Butunoiu către prietenii lui de pe Linkedin.
 
Plătit să recruteze şefi la companiile de stat din subordinea Ministerului Transporturilor, Butunoiu mai caută, după cum a declarat pentru ZF, directori generali pentru CFR Călători, cu afaceri de peste 350 mil. euro anual, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, cu venituri de 150 mil. euro anual şi Metrorex, o companie cu afaceri de 130 mil. euro. „Până în octom­brie trebuie să selectăm manageri la aceste companii“, a pre­cizat el.
 
Salariul pentru poziţia de CEO la ROMATSA (Adminis­traţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian), o regie auto­nomă de stat cu afaceri anuale de aproape 160 mil. euro, este de peste 10.000 de euro pe lună, potrivit datelor din declaraţia de avere a directorului general din 2013.
 
În prezent compania are un „director general provizoriu“, un preşedinte „provizoriu“ în consiliul de administraţie (CA), dar şi alţi trei membri „provizorii“ în CA, după cum se menţionează pe site-ul companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO