Profesii

Comisia Europeană numeşte un nou şef al Reprezentanţei sale în România: Ramona Chiriac, actual consul general în landul Bavaria

Comisia Europeană va avea din iulie un nou reprezentant la Bucureşti, după numirea Ramonei Iulia Chiriac la conducerea biroului local.

Noua şefă a reprezentanţei CE este diplomat de carieră şi este consul general al României în landul Bavaria din 2016. Ea are o experienţă de aproape 20 de ani în afaceri europene şi face parte din serviciul diplomatic român din 2008.

Anterior, a lucrat în administraţia publică centrală şi locală din România, având atribuţii legate în special de pregătirea autorităţilor locale române pentru aderarea ţării la UE. În cadrul Ministerului Integrării Europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informaţii privind oportunităţile de finanţare, precum şi de diseminarea cunoştinţelor despre UE prin organizarea de conferinţe, seminare, campanii de informare şi ateliere.

Ramona Chiriac a absolvit Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Are două diplome de master, una în studii europene şi alta în studii de gen.

Comisia Europeană are reprezentanţe în toate capitalele statelor membre ale UE şi birouri regionale la Barcelona, Bonn, Marsilia, Milano, München şi Wrocław.

Şefii reprezentanţelor sunt numiţi de preşedintele Comisiei Europene şi sunt reprezentanţii săi politici în statul membru în care sunt detaşaţi. În prezent, preşedinte al Comisiei Europene este Ursula von der Leyen.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.