Profesii

Comisia de muncă a Camerei a adoptat proiectul privind reglementarea activităţii de telemuncă

Comisia de muncă a Camerei a adoptat proiectul privind...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

14.11.2017, 15:48 262

Potrivit proiectului de lege, telemunca este forma de organizare a muncii în care ”o activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator, se realizează de către un salariat, de la distanţă de această locaţie, în mod regulat şi voluntar, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor”.

Activitatea se realizează în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau al unui act adiţional la acesta. La solicitarea angajatorului şi cu acordul în scris al salariatului cu normă întreagă, acesta poate efectua muncă suplimentară.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la obligaţia de a prevedea în mod expres în contractul individual de muncă sau în actul adiţional prestarea unei activităţi în regim de telemuncă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 10.000 de lei pentru fiecare persoană astfel identificată, potrivit sursei citate.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO