Profesii

Codul muncii 2011: cinci prevederi noi

 Codul muncii 2011: cinci prevederi noi

Autor: Radu Racu

03.05.2011, 17:17 954

În noul Cod al Munciiactualizat pe2011 a fost introdusă prevederea potrivit căreia întermen de 45 zile calendaristice de la data concedierii colectivesalariatul concediat are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pepostul reînfiinţat în aceeaşi activitate, fără examen, concurs sauperioadă de probă.

Codul muncii pe2011introduceşi obiectivele de performanţă individuală, precum şi criteriile deevaluare a realizării acestora.

Conform noului cod al muncii, executivul a decis totodată caarticolul referitor la negocierile colective să prevadă că"părţile, reprezentarea acestora şi procedura de negociere şiîncheiere a contractelor colective de muncă se stabilesc potrivitlegii".

O altă prevedere cuprinsă înnoul Cod al Muncii face referire la contravaloareapagubei provocate de către angajat în timpul muncii şi imputatăacestuia pentru recuperare de către angajator, aceasta urmând săfie limitată la echivalentul a cinci salarii minime brute peeconomie.

În ce priveşte termenul depreaviz, acesta nu poate fi, potrivit Codului Muncii actualizat pe 2011, mai mare de 20 zilelucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie sau 45 de zilelucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

Click aici pentru mai mult informaţii despre Codul Muncii pe2011, modificările aduse CoduluiMuncii şi sancţiunile din CodulMuncii actualizat pe 2011.

Noul cod al muncii a intrat în vigoare pe data de 2 mai, la olună după publicarea în Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO