Profesii

CMS l-a numit pe Horea Popescu la conducerea practicii de Corporate M&A la nivel regional

Horea Popescu

Horea Popescu

Autor: Cristina Bellu

05.05.2020, 11:07 229

Firma de avocatură CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP – SCP a anunţat numirea lui Horea Popescu în poziţia de coordonator al practicii de drept corporativ / fuziuni şi achiziţii în Europa Centrală şi de Est, începând cu data de 1 mai 2020, o practică ce reuneşte aproape 100 de parteneri şi alţi avocaţi din regiune.

„Suntem încântaţi de numirea lui Horea Popescu ca lider al practicii CMS de Corporate M&A din regiune. (...) Această numire reprezintă o recunoaştere a creşterii impresionante a biroului CMS din Bucureşti din ultimii ani", spune Gabriel Sidere, Managing Partner al CMS România.

Având o experienţă în avocatură de peste 20 de ani, Horea Popescu a fost implicat de-a lungul timpului într-un număr mare de tranzacţii importante atât în România cât şi la nivelul CEE, acordând consultanţă juridică unei game variate de clienţi naţionali şi internaţionali. Specializat în fuziuni şi achiziţii, private equity, restructurări şi tranzacţii comerciale, tranzacţii pe pieţele de capital, dreptul concurenţei şi privatizări, Horea Popescu deţine o experienţă vastă în proiecte sofisticate, multi-jurisdicţionale, acorperind o gamă largă de sectoare precum energie, tehnologie, media şi telecomunicaţii, servicii bancare şi financiare, asigurări, bunuri de larg consum şi drept imobiliar.

Coordonator al departamentului de Corporate M&A în România de peste şase ani, Horea Popescu a fost implicat în numeroase tranzacţii transfrontaliere cu impact major pe piaţa din România şi din regiune, respectiv vânzarea activelor Liberty Global către Vodafone, Liberty Global la vânzarea activităţii sale de televiziune DTH în CEE şi Luxemburg, Advent International şi Zentiva în achiziţia operaţiunilor Alvogen din CEE, numeroase achiziţii ale Bitdefender în Europa etc.

Ediţiile din acest an ale publicatiilor juridice de prestigiu Legal 500 EMEA, Chambers and Partners şi IFLR1000 îl descriu pe Horea Popescu ca fiind „unul dintre cei mai proeminenţi avocaţi de M&A din România, având o reputaţie remarcabilă, de lungă durată, pe piaţa avocaturii de afaceri”.

CMS este a cincea firmă de avocatură ca mărime din lume, având 4.800 avocaţi şi peste 1.100 parteneri în 41 de ţări, fiind o organizaţie dinamică, în continuă dezvoltare, cu o activitate de practică remarcabilă, de peste 30 ani în Europa Centrală şi de Est. Strategia biroului local din Bucureşti este de a continua dezvoltarea practicii regionale ca parte integrantă a abordării globale a CMS şi de a-şi consolida caracterul de hub de excelenţă cu relevanţă regională, alcătuit din experţi capabili să coordoneze tranzacţii complexe, multi-jurisdicţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO