Profesii

Cine este tânăra româncă de 26 de ani desemnată studentul anului 2013

Cine este tânăra româncă de 26 de ani desemnată...

Autor: Corina Mirea

09.01.2014, 19:08 2570

Sonia Coman, o tânără de 26 de ani din Constanţa, doctorandă în istoria artelor şi arheologie la Columbia University din New York, a fost aleasă studenta anului 2013 din străinătate la cea de-a cincea ediţie a galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). Ea este absolventă a studiilor de master din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ din SUA şi este licenţiată în istoria artelor şi arheologie, dar şi în studii vizuale şi de mediu la Harvard University din Marea Britanie (absolvind cu distincţia „Magna cum Laudae”), potrivit profiului personal de pe site-ul de artă saatchionline.com.

Sonia Coman este artist plastic, poet şi dramaturg şi a avut numeroase expoziţii în străinătate. De asemenea, una dintre piesele ei de teatru a fost pusă în scenă în Statele Unite şi în Slovenia, iar de-a lungul timpului a primit distincţii pentru pentru poeziile create atât în Japonia, dar şi în alte ţări. Potrivit informaţiilor de pe site-ul saatchionline.com, unde tânăra are un portofoliu de creaţii, picturile sale valorează 2.000-3.000 de dolari.

Ea nu a putut fi prezentă la gala organizată miercuri în Capitală, având în vedere că trebuia să participe la o expoziţie universitară din New York. Tânără a transmis însă prin intermediul unei intervenţii video că este onorată de premiul acordat şi că şcoala românească a ajutat-o să îşi construiască parcursul profesional de până în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO