Profesii

Cine este femeia care conduce cea mai mare companie industrială din România, cu afaceri de 19,7 miliarde de lei în 2020

Cine este femeia care conduce cea mai mare companie...

Autor: Andra Stroe

30.05.2021, 19:25 404

Christina Verchere - CEO  —  OMV Petrom


CIFRĂ DE AFACERI (2020): 19,7 mld lei— Profit (2020): 1,3 mld lei NUMĂR DE ANGAJAŢI (sfârşitul lui 2020): 10.760


 

—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Ca oameni, avem o capacitate extraordinară de a ne adapta şi inova în cele mai nefavorabile împrejurări. De asemenea, am observat un simţ mai puternic al solidarităţii şi o mai mare determinare de a ne ajuta unii pe alţii, în special pe cei mai vulnerabili.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

De-a lungul ultimului an, am luat multe decizii rapide pentru a ne adapta noului context. Prioritatea noastră a fost să ne protejăm oamenii în timp ce am continuat să furnizăm energia de care ţara are nevoie.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

În vremuri de criză, oamenii au nevoie să fie conectaţi şi să îi audă pe liderii lor. Comunicarea este cuvântul cheie, iar noi am intensificat-o atât prin sporirea frecvenţei cu care comunicăm, cât şi prin introducerea de instrumente noi. De asemenea, una din cele mai importante schimbări aduse de pandemie a fost nevoia ca liderii sa fie mai empatici.

—   Work from home sau de la birou?

Ambele. Deşi tehnologia facilitează comunicarea video, cred că interacţiunea faţă în faţă este eficientă şi mai plăcută. Ne place să fim în preajma oamenilor, să petrecem timp cu colegii noştri. În acelaşi timp, avem nevoie de flexibilitate în modul în care lucrăm pentru a ne putea gestiona mai bine activităţile zilnice. Când ne vom întoarce la birou, vom analiza şi vom încerca să facem această schimbare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO