Profesii

Cine este Adrian Zuckerman, ambasadorul român al SUA la Bucureşti

Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman

26.07.2018, 00:05 5315

Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat miercuri pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România în SUA la vârsta de zece ani, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, a informat Casa Abă.

Potrivit sursei citate, Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Acesta are peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaţionale, naţionale şi locale. De asemenea, Zuckerman a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board.

Zuckerman este şi un membru al comisiei din cadrul Kids Corp., o organizaţie non-profit care ajută copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey. Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Potrivit ABC News, procesul de nominanalizare şi confirmare a ambasadorilor SUA durează aproximativ trei luni. Pentru confirmare în funcţia de ambasador, persoana nominalizată trebuie aprobată în Senatul Statelor Unite.

Hans Klemm, actualul ambasador american la Bucureşti, şi-a preluat funcţia în septembrie 2015. Anterior el a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului de Resurse Umane şi în perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat funcţiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic şi director interimar de personal al Departamentului de Stat. ZF

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO