Profesii

Centrul de servicii al Societe Generale vrea să crească ponderea diviziei IT şi se implică direct într-o şcoală de programare la Bucureşti

Centrul de servicii al Societe Generale vrea să crească...

Autor: Roxana Rosu

07.11.2017, 09:58 668

Centrul de servicii al grupului Societe Generale, compania Societe Generale European Business Services (SG EBS), cu peste 1000 de angajaţi în România, vrea să crească în viitorul apropiat ponderea diviziei IT în serviciile oferite, de la 30% în prezent, şi a anunţat încheierea unui parteneriat cu ACADEMY + PLUS, şcoală de programare gratuită, care a deschis recent un centru în Bucureşti.

”Într-un mediu dinamic, cu multe provocări pentru companiile care vor să recruteze ingineri IT talentaţi, Societe Generale European Business Services a luat decizia de a  se implica în educaţia în IT din România. Primul pas în această direcţie îl reprezintă parteneriatul cu ACADEMY+PLUS încheiat de divizia IT a SG EBS şi care începând de anul acesta, este Platinum Parter al şcolii.”, se arată în comunicatul grupului.

SG EBS oferă servicii profesionale în domenii precum Finanţe, Resurse Umane, Know Your Customers (KYC) şi IT pentru Societe Generale. Divizia de IT reprezintă 30% din aceste servicii, iar planul de dezvoltare al companiei vizează majorarea ponderii serviciilor IT în viitorul apropiat.

ACADEMY + PLUS se adresează în mod egal elevilor de liceu, studenţilor şi profesioniştilor, scopul ei fiind să predea limbaje de programare aflate la mare căutare în rândul firmelor care activează în domeniul IT din România. Modul în care echipa IT va atinge acest obiectiv include mentorat şi îndrumare pentru un lot de elevi care vor intra în cele din urmă în industria IT.

Şcoala de programare IT a fost lansată în 2014 în Cluj-Napoca în parteneriat cu Ecole 42. Fondată de omul de afaceri francez Xavier Niel, Ecole 42 este unul dintre cele mai îndrăzneţe programe de educaţie profesională din lume. Candidaţii nu trebuie să prezinte diplome, dar trec printr-un proces de selecţie riguros, menit să identifice persoane cu potenţial şi cu motivaţia necesară să înveţe programare.

"Ne bucurăm de apariţia unui program de formare în care oamenii sunt instruiţi după standardele din industrie. Suntem conştienţi de faptul că singura modalitate de a evolua individual, dar şi în industria în care activăm este de a investi în oameni. Prin urmare, anul acesta, în contextul planurilor noastre de dezvoltare, parteneriatul cu Academy + Plus reprezintă un pas suplimentar spre atingerea acestui obiectiv. De asemenea, susţinând oameni care provin din medii diferite, vom putea crea diversitate în echipele noastre. Suntem încrezători că împreună cu mentorii noştri vom putea crea contextul necesar pentru a stimula pasiunea studenţilor pentru IT şi pentru a crea noi locuri de muncă în centrul nostru de servicii. De asemenea, faptul că angajaţii noştri sunt interesaţi să îndrume oamenii la începutul studiilor spre o carieră în domeniul IT este un semn de maturitate al echipei, iar eu mă bucur întotdeauna de astfel de iniţiative", a declarat Olivier Hecq, Head of Centrul de Servicii IT din Societe Generale European Business Services

Centrul este aproape de finalizarea procesului de selecţie din Bucureşti, unde a avut peste 4500 de candidaţi pentru 120 de locuri.

”Până acum candidaţii din Bucureşti au obţinut cele mai bune rezultate la examenele de admitere din toată reţeaua noastră de şcoli, ceea ce ne demonstrează încă o data cât de mult potenţial are ţara noastră în domeniul IT. O scoala de programare, gratuită şi finanţată de companii este un model nou în România. Totuşi, în ciuda acestui fapt, Societe Generale European Business Services s-a dovedit a fi un partener important prin susţinerea fermă a eforturile noastre. Sprijinul lor a contribuit major la decizia noastră de deschidere a Academy + Plus în Bucureşti de anul acesta şi, împreună cu candidaţii noştri şi viitorii studenţi, suntem recunoscători că au avut încredere în noi. De asemenea, salutăm eforturile lor de a-şi asuma o responsabilitate socială într-o chestiune care este atât de importantă pentru dezvoltarea industriei IT, aflată în continuă creştere în ţara noastră", a declarat Daniela Buscan, Director Program Academy + Plus Bucureşti

Societe Generale European Business Services a fost fondată în 2011 ca centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania oferă servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entităţile Grupului din întreaga lume: finanţe/contabilitate, resurse umane, IT şi Corporate Operations. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO