Profesii

Cel mai relevant indicator al revenirii la birou: Staţia de metrou Aurel Vlaicu, reper al traficului pentru zona de birouri din Capitală, este la 40% din tranzitul de anul trecut. Peste 40.000 de corporatişti lucrează în zona de birouri din jurul staţiei de metrou Aurel Vlaicu

Cel mai relevant indicator al revenirii la birou: Staţia...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.08.2020, 00:08 2370

♦ Aurel Vlaicu este cea mai tranzitată staţie de metrou din Capitală ♦ Traficul este la 40% din media lunii iulie din 2019, dar faţă de prima săptămână din iunie 2020 a crescut cu 60%.

Corporatiştii din zona Aurel Vlaicu din Bucu­reşti îşi reintră treptat în ritmul activităţilor de la bi­rou, după o pauză de câteva luni forţată de condiţiile pande­mi­ei, fapt care se vede în traficul înre­gis­trat la staţia de metrou care deser­veş­te clădirile de birouri din această zonă.

Astfel, dacă în prima săptămână din iunie 2020, staţia Aurel Vlaicu era tran­zita­tă de un număr mediu de 5.399 de că­lă­tori pe zi, în intervalul 13-19 iulie 2020 prin aceeaşi staţie au trecut în medie 8.310 de călători zilnic, arată datele furnizate de Metrorex la solicitarea ZF.

Cu toate acestea, faţă de o perioadă obişnuită, luând ca reper lunile iunie şi iulie ale anului trecut, traficul este la circa 40% din volumul de atunci. Vara trecută, peste 20.000 de oameni treceau zilnic pe la metroul Aurel Vlaicu. De precizat este că aceeaşi staţie deserveşte şi mallul Promenada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO