Profesii

Cel mai bun sfat dacă eşti o persoană introvertită: Să nu te faci agent de vânzări!

Autor: Bianca Dorobanţu

03.09.2016, 18:26 2517

Abilităţile naturale ar trebui să cântărească mult în alegerea unui loc de muncă, deoarece exercitarea acestora şi pe plan profesional contribuie la satisfacţia personală. De exemplu, dacă un om este introvertit şi nu îi place să lucreze în echipă, acesta nu trebuie să fie agent de vânzări, pentru că ar trebui să interacţioneze cu oamenii, ceea ce este opus personalităţii sale, iar în acest caz nu va fi fericit la locul de muncă, a spus psihologul Delia Bebi, în cadrul ZF Live.

„Exercitarea abilităţilor naturale pe care le ai contribuie foarte mult la satisfacţia personală. De exemplu, să zicem că cineva se pricepe foarte bine să relaţioneze cu oamenii, are abilităţi sociale. El trebuie să îşi găsească un loc de muncă în care să îşi exercite acest talent nativ de a relaţiona cu oamenii. În momentul în care la locul de muncă sau în viaţa de zi cu zi îţi exerciţi aceste abilităţi naturale, este evident că vei avea o satisfacţie mult mai mare. Nu putem să ne aşteptăm ca o persoană introvertită, care preferă să lucreze singură şi nu în echipă, ar fi fericit la locul de muncă dacă ar fi agent sau manager de vânzări, de exemplu. Ca om de vânzări, prin natura job-ului tău eşti obligat să interacţionezi cu oameni, să creezi coeziunea unei echipe şi relaţii pozitive la muncă.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO