Profesii

Cea mai nouă lege, privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, a fost adoptată

Cea mai nouă lege, privind gestionarea ambalajelor şi a...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

14.03.2018, 12:32 562

Proiectul de lege interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner, potrivit raportului adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2019, se interzice comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. Pungile de transport din plastic subţire şi foarte subţire fără mâner nu fac obiectul interzicerii comercializării sau introducerii pe piaţa naţională.

„Operatorii economici care comercializează pungi de transport din plastic, sunt obligaţi să comercializeze numai pungi de transport din plastic care respectă cerinţele esenţiale privind caracterul reutilizabil al unui ambalaj prevăzute la pct.2 din anexa nr.2, astfel încât acestea să corespundă unor reutilizări multiple, cu excepţia pungilor de transport din plastic foarte subţire”, potrivit proiectului de lege.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje a fost adoptat cu 255 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO