Profesii

Ce spune premierul Ludovic Orban despre salariul minim: „Patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră”

Ce spune premierul Ludovic Orban despre salariul minim:...

Autor: Teodor Bobei

03.12.2019, 13:31 350

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, că propunerile sindicatelor pentru calcularea salariului minim brut vor fi analizate de către Guvern şi luate în calcul cel mai probabil pentru anul 2020.

„Patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră. În ceea ce priveşte sindicatele, acestea au venit cu nişte propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuţiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anuluu viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creşterea salariului minim. Am reţinut dorinţa unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmează. Sigur că de multe ori prognozele, vă dau un exemplu, bugetul pe 2019 a fost construit pe prognoza de creştere economică de 5,5% şi în realitate, creşterea pe 2019 probabil va fi de 4%”, a spus Ludovic Orban, în faţa sediului BNR.

Preşedintele Cartel Alfa Bogdan Hosu a afirmat, marţi, că actuala formulă de calcul propusă de Guvern va duce la îngheţarea salariului minim într-o anumită perioadă de timp. El i-a propus premierului Ludovic Orban să revină la varianta ca din 2020, salariul minim garantat brut să fie de 2260 de lei.

Guvernul ia în calcul trei scenarii de majorare a salariului minim pe economie, creşterea fiind aceeaşi în toate, de 7,2%, dar cu instituirea unor mecanisme de corecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO