Profesii

Ce spune despre România un headhunter german venit aici acum 20 de ani şi care a plasat 2.000 de manageri

Headhunterul care a venit în România în urmă cu 20 de ani şi a plasat 2.000 de manageri

Autor: Adelina Mihai

02.10.2011, 11:42 3151

DE NUMELE lui Werner Stein, headhunterul de origine germană care conduce firma de executive search Stein & Partners, se leagă plasarea unor executivi precum Cristian Rey, directorul general al Intersnack România (producătorul Chio Chips), sau Sergiu Mititelu,directorul general al producătorului de brânzeturi Hochland, aflaţi de ani buni la conducerea acestor companii.


Stein a venit pentru prima dată în Bucureşti pe data de 19 februarie 1991 şi plasează executivi în multinaţionale de 17 ani. În prezent, el conduce una dintre cele mai mari firme de executive search de pe piaţa locală, cu afaceri de peste 360.000 de euro anul trecut.

El povesteşte că nu va uita niciodată ziua în care a venit pentru prima dată în România, pentru că afară erau minus 22 de grade Celsius şi plin de zăpadă peste tot. "Am rămas în România pentru că mi-au plăcut ţara şi oamenii. Am văzut un potenţial de business foarte mare, pentru că la începuturile capitalismului managerii români tineri erau foarte bine educaţi, mai bine pregătiţi decât sunt în prezent. În cei 17 ani de când fac recrutări în România, am avut 500 - 600 de proiecte şi am plasat 2.000 de executivi", spune Stein.

Iniţial, el a venit în România pentru o perioadă de trei luni, pentru a susţine un ONG în acţiunile de ajutorare a copiilor străzii. Stein & Partners activează pe o piaţă cu o valoare de 7-8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO