Companii

Aproape 2.000 de români învaţă limba japoneză. „Am putea învăţa de la ei să respectăm regulile şi atunci ar fi mai bine şi pentru sistemul nostru de învăţământ.“

Aproape 2.000 de români învaţă limba japoneză. „Am...

Autor: Mihaela Pascari

09.11.2016, 07:00 561
Aproape 2.000 de români învaţă limba japoneză, România fiind a doua ţară, după Polonia, raportat la numărul tinerilor care sunt atraşi de această limbă.

Pentru cei care vor să plece în Japonia există selecţii anuale pentru bursele scoase la concurs de Ministerul Educaţiei din Japonia. Prin astfel de programe au plecat în ultimii ani şapte români, potrivit informaţiilor de la Ambasada Japoniei.

„Bursele sunt adresate absolvenţilor de studii universitare, studii liceale, studenţilor care studiază limba japoneză ca limbă principală sau secundară la o universitate acreditată din România, dar şi profesorilor care doresc să îşi îmbunătăţească pregătirea profesională“, a spus pentru Ziarul Financiar Mayo Ni­shiike, ataşat cultural al Ambasadei Japoniei la Bucureşti.

La nivel universitar, limba japoneză se studiază în România la Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir“, Universitatea Hyperion, Universitatea Româno-Americană, Academia de Studii Economice din Bucureşti, iar la nivel liceal limba niponă se studiază ca orice limbă străină la Colegiul Naţional „Ion Creangă“ din Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO