Profesii

Cătălin Ungureanu, cofondatorul platformei educaţionale ASQ: În învăţământ se întâmplă acum o digitalizare oarecum forţată

Cătălin Ungureanu, cofondatorul platformei...

Autor: Ramona Cornea

24.03.2020, 16:02 436

Cătălin Ungureanu, cofondatorul platformei educaţionale ASQ, afirmă că procesul de digitalizare prin care trece acum învăţământul din România este forţat, cauzat de situaţia fără precedent cauzată de pandemia de coronavirus.

”Acum, în învăţământ se întâmplă o digitalizare oarecum forţată. Dacă până acum unii dintre profesori ar fi avut o reticenţă în a folosi astfel de metode, acum se văd nevoiţi să caute astfel de soluţii. În contextul crizei actuale, din ce în ce mai multţi profesori au aflat despre platforma noastră şi o folosesc. Am primit un feedback extrem de încurajator.Traficul platformei noastre a ajuns la 50.000 de utilizatori pe zi de la 500 – 1.000 de utilizatori pe zi”, a declarat Cătălin Ungureanu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Platforma educaţională ASQ este structurată în două direcţii – una de învăţare autonomă în care elevul poate de unul singur să parcurgă lecţii, să urmărească video-uri, să poată să facă exerciţii şi să se poate testa, iar în cealaltă profesorii pot urmări activitatea copiilor în timp real, adică pot vedea exact la ce lucrează fiecare copil, unde greşeşte, pot să le dea copiilor teme şi să urmărească rezolvarea acestora.

”Platforma optimizează extrem de mult timpii de lucru, practic este o automatizare a tuturor proceselor care de regulă durează foarte mult. Am început să lucrăm la o aplicaţie acum trei – patru ani. Soţia mea este profesoară de matematică, iar eu sunt programator. De când a întrat în învăţământ, soţia mea căuta diferite soluţii să poată lucra diferenţiat cu copiii. În metoda clasică este o problemă foarte mare în a păstra o evidenţă exactă, în a monitoriza copiii. Noi căutam o aplicaţie prin care poţi monitoriza activitatea copiilor constant”, a adăugat Cătălin Ungureanu.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO