Caută doar în titlu
Profesii

Cătălin Dumitru a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare

Cătălin Dumitru a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare (Rafinăria Petromidia) după ce Zhangulov a renunţat la mandat pentru a prelua funcţia de prim-vişepreşedinte vânzări şi marketing în cadrul KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze a statului Kazakstan, cea care deţine Grupul Rompetrol.

De asemenea Alexey Gulovin a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare, el fiind şi din noiembrie 2006 vicepreşedinte pe dezvoltare corporativă şi strategie al Grupului KMG Internaţional, divizia extenră a KazMunayGas.

Cătălin Dumitru este românul cu cea mai înaltă poziţie în grupul KazMunayGas.

Absolvent de ASE, Cătălin Dumitru lucrează la Rompetrol din 2002, iar din 2008 a preluat poziţia de director general (CEO) al Dyneff Group din Franţa, companie achiziţionată de Dinu Patriciu, cel care a creat întregul grup Rompetrol după anul 2000 şi pe care l-a vândut apoi Grupului KazMunayGas.

Rompetrol Rafinare este listată la Bursa de Valori Bucureşti, având o valoare de piaţă de 2,452 miliarde de lei (550 milioane euro). Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 44,6% din Rompetrol Rafinare în urma unei controversate conversii a unor datorii de 600 de milioane de dolari în acţiuni.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.