Profesii

Cât costă o bere, un ziar sau o pereche de blugi în cel mai scump oraş din lume?

Cât costă o bere, un ziar sau o pereche de blugi în cel mai scump oraş din lume?

Autor: Radu Racu

16.06.2012, 08:48 7459

Tokyo a preluat locul Luandei, capitala Angolei la capitolul cel mai scump oraş din lume pentru expaţi datorită consolidării yenului japonez în raport cu dolarul, scrie Business Insider.

Titlul i-a fost atribuit de firma globală de consultanţă Mercer în urma unei analize efectuată în 200 de oraşe. Preţurile în Tokyo se ridică la niveluri enorme: o ieşire la un film în Tokyo costă aproape 46 dolari (162 de lei) pentru un cuplu. Dacă vrei să iei un taxi o să dai 14,15 dolari (50 de lei) pe o plimbare de trei kilometri.

O bere de import la un restaurant din Tokyo te costă 9,75 dolari (35 de lei) , un hamburger 8,29 dolari, nici pizza nu se lasă mai prejos, fără 25 de dolari (90 de lei) nu scapi.

O pereche de blugi costă, în medie 147 de dolari (500 de lei). O cafea în capitala Japoniei are un preţ de 8,29 dolari. Pentru suma aceasta, ai putea cumpăra 3 cafele Starbucks în SUA.

Un ziar costă 6,38 dolari. Ţigările sunt mai ieftine totuşi decât în SUA, la 6 dolari un pachet de Marlboro, pentru care ai scoate din buzunar dublu în State. Cel mai scump apartament din lume este de vânzare în Tokyo: 21,7 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO