Profesii

Cât câştigă lunar Ioana Băsescu

Cât câştigă lunar Ioana Băsescu

Autor: Anca SIMINA

12.12.2013, 16:34 1805

Pe lângă garanţiile legate de valoarea terenului din Nana şi de veniturile din ultimii ani ale Ioanei Băsescu, prezentate la obţinerea creditului de 1 milion de euro de la CEC, preşedintele Traian Băsescu a admis astăzi că şi numele de pe dosar a avut greutate în luarea deciziei. "Poate şi faptul că o cheamă Băsescu. Au spus n-o să ne lase un fost sau actual preşedinte să nu-şi plătească creditul", a răspus el, întrebat într-un interviu acordat Adevărul dacă nu şi faptul că o chemă Băsescu i-a facilitat fiicei sale exceptarea de la regulile curente ale băncii de stat.

La momentul în care i s-a acordat creditul, stabilindu-se şi gradul de îndatorare, fiica preşedintelui avea, potrivit scandenţarului publicat de Ioana Băsescu, o rată lunară de 30.266 de lei. Un calcul estimativ arată că veniturile sale lunare, ca notar publicm sunt de aproximativ 60.000 de lei. Din spusele preşedintelui, câştigurile fiicei sale cele mari au fost constante în ultimii doi ani, ceea ce a şi permis acordarea creditului peste plafonul uzual pentru persoane fizice. "Mie nu mi l-a dat CEC-ul. Singura garanţie solidă au fost veniturile (Ioanei Băsescu, n.red.) pe ultimii doi ani care au arătat un nivel de venit", a susţinut şeful statului fără a avansa în mod direct cifrele.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO