Profesii

Care sunt carierele de vis ale tinerilor români? Topul celor mai dorite job-uri în rândul studenţilor

Care sunt carierele de vis ale tinerilor români? Topul...
06.11.2016, 07:00 1131

Ingineria şi producţia alături de IT sunt cele mai dorite domenii de către studenţii români, salariile peste media naţională şi numărul tot mai mare de locuri de muncă fiind unele dintre cele mai importante motive care stau în spatele acestei alegeri.

 
„Observăm că în România joburile în inginerie şi producţie sunt cele mai căutate. Vine puternic din urmă şi media şi advertisingul. Prin comparaţie, în Occident se caută locuri de muncă în bănci şi în management sau consultanţă strategică“, spun analiştii Universum Global, care au realizat un studiu privind preferinţele studenţilor români în materie de angajatori şi domenii de muncă.
 
Compania face de mulţi ani acest studiu pe pieţele dezvoltate din vestul Europei, iar începând din 2016 a intrat şi pe piaţa locală. Acesta este astfel primul studiu pentru piaţa din România care a avut la bază aproape 10.500 de studenţi de la 46 de universităţi şi de la 136 de specialităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO