Profesii

Care este locul de muncă căutat de cei mai mulţi români. Luna trecută mii de oameni au aplicat pentru el

Care este locul de muncă căutat de cei mai mulţi...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

06.06.2020, 16:39 210

Potrivit reprezentanţilor platformei de recrutare BestJobs, job-ul care a înregistrat în luna mai cele mai multe aplicări (2.321) din partea românilor vine de la retailerul de îmbrăcăminte Takko Fashion, care a căutat să recruteze prin BestJobs lucrători comerciali pentru magazinele sale.

Luna mai a adus o creştere a numărului de aplicări la job-uri cu peste 50% faţă de luna aprilie şi cu mai bine de 45%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, spun reprezentanţii BestJobs. Odată cu relaxarea restricţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă, a crescut şi interesul românilor de a-şi căuta un nou job sau, cel puţin, de a evalua ofertele angajatorilor. Dacă în lunile anterioare cele mai multe căutări erau pentru joburi remote sau work from home, în luna mai angajaţii români au fost mai puţin interesaţi de această opţiune (-35% mai puţine căutări pentru joburi remote).

În luna mai candidaţii s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, retail şi farma. Printre companiile care au atras cei mai mulţi candidaţi luna trecută se numără: Enel (3.556 candidaţi), Metro Cash & Carry (3.242 candidaţi), Dona Logistica, parte din grupul Dona (2.802 candidaţi), Takko Fashion (2.447 candidaţi), Deichmann (2.254 candidaţi) şi Genpact (1.984 candidaţi).

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO