Profesii

Burse de peste un milion de euro la urmatoarea editie a World MBA Tour

Burse de peste un milion de euro la urmatoarea editie a World MBA Tour

Candidatii au putut sa aplice pentru una dintre bursele in valoare totala de peste 750.000 de euro, oferite de institutii de renume din 15 tari, inclusiv Romania

17.03.2008, 19:13 18

Managerii romanii interesati de un program de MBA au avut posibilitatea de a alege din oferta pusa la bataie de cele peste 40 de scoli de business care au fost prezente la Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute cu ocazia World MBA Tour, cel mai mare program de recrutare pentru managerii interesati de programe de master in afaceri.
Candidatii au putut sa aplice pentru una dintre bursele in valoare totala de peste 750.000 de euro, oferite de institutii de renume din 15 tari, inclusiv Romania.
"La editia din octombrie a targului MBA Tour, valoarea burselor va fi de peste un milion de euro. Cea mai consistenta bursa pentru urmarea unui program de MBA acordata unui roman a fost de 35.000 de lire sterline (46.000 de euro - n.r.)", spune Nunzio Quacquarelli, managing director al QS, retea internationala care organizeaza targul.
El mai spune ca romanii sunt lipsiti de incredere cand vine vorba de programele de MBA. "Nu trebuie sa te uiti la bani cand alegi un program de MBA. Pretul nu este important, trebuie sa vezi la ce iti foloseste in cariera".
Din acest punct de vedere, Romania este o piata tanara, intrucat este nevoie de 20 de ani de la intrarea primului program de MBA pe piata si pana la maturizarea acesteia.
Marea Britanie a fost reprezentata in acest an de sase scoli de business (Ashridge Business School, Cranfield School Management, London School of Business & Finance, Manchester Business School, The Robert Gordon Gordon University Aberdeen Business School Faculty of Management si Westminster Business School), Franta de patru (EDHEC Business School, IAE de Paris, INSEAD France & Singapore si Reims Management School), iar SUA au avut trei prezente (Hult International Business School, Thunderbird - Garvin School International Management, University of Miami - MBA Programs). Romania a fost reprezentata de Asebuss, Codecs si Roland Gareis Consulting, care vor lansa in luna mai un program de PMBA in colaborare cu Universitatea din Viena.
Anul trecut, evenimentul World MBA Tour, care a fost organizat tot la Bucuresti, a atras peste 200 de scoli internationale de business, printre acestea numarandu-se americanii de la Chicago, Columbia, Wharton, dar si importante scoli europene ca Instituto de Empresa, Warwick sau IESE.
Spre deosebire de editia din acest an, valoarea burselor oferite potentialilor candidati a depasit doua milioane de euro, cuantumul burselor variind de la cateva mii de euro pana la peste 50.000 de euro, in functie de domeniu sau de scoala de business.
Turul World MBA Tour, organizat de Quacquarelli Symonds, porneste din America de Nord (New York si Washington), trece prin Europa, in tari ca Bulgaria, Anglia, Spania, Germania, Romania sau Franta si se opreste in Africa, la Johannesburg.
Potrivit unui studiu realizat de Nunzio Quacquarelli in 2007, recrutarea persoanelor care au trecut in CV un program MBA a inceput sa fie serios luata in considerare de catre companiile europene care cauta sa se extinda la nivel international.
"Pentru a deveni cu adevarat o banca globala, avem nevoie de viitori lideri cu o gandire internationala", aprecia Lucy Tarrant, de la Barclays Bank.
Documentul arata ca spre deosebire de tarile din Europa de Vest, in statele din partea centrala a continentului exista un numar redus de persoane care detin un MBA. De exemplu, companiile gasesc absolventi de MBA foarte competenti din Cehia sau Ungaria, dar doar dupa ce acestia ajung sa lucreze in afara tarii de origine. Studiul mentioneaza ca Rusia este singura piata est europeana in care cererea pentru un program MBA este cu adevarat importanta si in continua crestere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO