Profesii

Bursa locurilor de munca, la cererea angajatorilor

31.05.2004, 00:00 112



La doua luni de la bursa generala a locurilor de munca, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a decis sa organizeze pe 2 iunie o noua bursa a locurilor de munca, ca urmare a cererii agentilor economici. "Nevoia de forta de munca a angajatorilor ne-a determinat sa organizam aceasta bursa. Astfel, oferim o noua sansa oamenilor de a-si gasi un loc de munca, dar, totodata, sprijinim agentii economici sa isi desfasoare activitatea si sa poata incadra personalul de care au nevoie", a declarat Ioan Cindrea, secretar de stat in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si presedintele ANOFM.



Bursa va fi organizata in judetele Arad, Arges, Bihor, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Hunedoara, Iasi, Neamt si in municipiul Bucuresti.



"In judetele mai sus amintite sunt angajatori care ofera zeci sau chiar sute de locuri de munca (Arad, Buzau, Constanta, Iasi) si care intampina dificultati in a-si recruta forta de munca necesara. ANOFM considera ca medierea directa in cadrul burselor locurilor de munca este cea mai eficienta forma de sprijin pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in vederea incadrarii si din acest motiv incurajeaza initiativele agentiilor teritoriale care organizeaza astfel de actiuni in perioadele dintre bursele nationale", spun oficialii ANOFM.



In acest an, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a organizat cinci burse ale locurilor de munca (pentru femei, studenti, bursa generala a locurilor de munca etc), la fiecare dintre aceste acestea, numarul de locuri de munca oferite a fost substantial mai mare decat in perioada corespunzatoare a anului trecut. Pana la finele anului mai sunt programate inca patru burse ale locurilor de munca printre care se numara cea pentru absolventi - 24 septembrie si pentru persoanele peste 45 de ani - 15 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO