Profesii

Bucureştiul, mai ieftin decât Budapesta sau Kiev, dar mai scump ca Sofia, într-un top al celor mai scumpe oraşe pentru expaţi

Bucureştiul, mai ieftin decât Budapesta sau Kiev, dar...

Autor: Roxana Rosu

21.08.2017, 00:05 322

Capitala României a coborât nouă poziţii în topul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi, ajungând pe locul 181 în­tre 209 oraşe de pe cinci continente, po­trivit studiului anual Cost of Living rea­lizat de Mercer care evaluează cos­tu­rile pentru peste 200 de produse şi ser­vicii, inclusiv chirie, transport, ali­men­te, îmbrăcăminte, bunuri şi divertisment. 

Bucureştiul se află imediat după Varşovia, iar în regiune este o destinaţie mai ieftină decât Budapesta (176) şi Kiev (163), dar mai scumpă decât Sofia (184) şi Belgrad (198).

Studiul Mercer privind Cost of Living este unul dintre cele mai cuprinzătoare realizate la nivel global şi este menit să sprijine companiile şi autorităţile să fundamenteze bene­ficiile pentru angajaţii expaţi. Toate oraşele sunt comparate cu New York care este utilizat drept reper, iar evoluţiile sunt raportate la moneda americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO