Profesii

Bruno Ribo a primit acordul acţionarilor pentru încă doi ani de mandat la conducerea ArcelorMittal Galaţi

Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi

Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi

Autor: Mirabela Tiron

28.02.2017, 00:05 481

Consiliul de Administraţie al combinatului Arce­lorMittal Galaţi a prelungit cu doi ani durata mandatului direc­torului general Bruno Ribo,  pană în februarie 2019. "Se aprobă prelungirea cu doi ani a duratei mandatului de director general a domnului Ribo Bruno", se arată într-o hotărare publicată în Monitorul Oficial. Aceasta este a doua prelungire de mandat pe care Ribo o primeşte după cea din februarie 2016.

Bruno Ribo, 53 de ani, conduce din 2012 combinatul siderurgic din Galaţi, cel mai mare din ţară, controlat de mi­liar­darul Lakshmi Mittal. El acti­vează în cadrul com­binatului din anul 2009, iniţial din poziţia de membru al con­siliului  de mana­ge­ment.

Recent, Bruno Ribo, direc­to­rul general al combinatului, afir­ma că Romania nu poate absorbi mai mult oţel, de aceea exportă cea mai mare parte a producţiei, 70%, în Turcia şi ţări din Europa de Sud-Est.

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, a menţinut anul trecut ni­ve­lul producţiei la 2 milioane de tone pe an, similar cu cel din ultimii doi ani. Fosta mandrie a erei industriale comuniste producea 5 milioane de tone de oţel înainte de privatizarea din 2001, nivel pe care nu l-a mai atins de atunci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO