Profesii

British Council: Piata de training are un potential de crestere de 30%

British Council: Piata de training are un potential de crestere de 30%

Serban Mestecaneanu, head networks and innovation la British Council

08.09.2008, 15:03 135

"Recent am facut o serie de studii pe piata si am observat ce se intampla cu piata de training. Am descoperit ca exista un potential foarte mare de dezvoltare. Au fost facute comparatii cu piata de training din Ungaria, o piata mai mare, mai dezvoltata, cu cativa ani inaintea noastra. Prin comparatie, noi avem un potential de dezvoltare de cel putin 30% in ceea ce priveste piata de training, ofertele de training si capacitatea de asimilare a pietei romanesti", explica Serban Mestecaneanu, head networks and innovation la British Council, amintind rezultatele unui studiu realizat de agentia de marketing si consultanta Daedalus Consulting si firma de consultanta Vision Wise.
Cursurile British Council sunt organizate pe urmatoarele categorii: impact personal, eficacitate in afaceri, dezvoltarea afacerii, abilitati de comunicare, abilitati media, dar si crearea si administrarea de retele de contacte. Etapa de personalizare a cursurilor include o perioada de "tatonare" a pietei pentru a vedea care sunt firmele interesate de aceste cursuri.
"In discutiile cu directorul firmei depistam care sunt nevoile acesteia. El poate spune: 'Vreau un training pentru echipa de vanzare, dar ma intereseaza sa aiba si o componenta de team-building, de networking skills'. Atunci specialistii nostri aduc pe componenta principala de vanzare elemente noi de care este nevoie in firma", explica Mestecaneanu.
Cursurile de afaceri de la British Council se adreseaza mai multor niveluri din organizatii. Pentru un curs de doua zile, preturile incep de la 600 de euro.
Exista trei categorii de clienti care se indreapta catre British Council. Acestia sunt young professionals sau tinerii profesionisti, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani care aspira catre o cariera mai bogata, cursantii de la scoala de engleza si cei care dau examenele Cambridge. Aproximativ 16.000 de examene sunt sustinute anual si 1.500 de studenti frecventeaza scoala de engleza semestrial.
British Council are un parteneriat cu firma de training Speak First in cadrul caruia traineri britanici vor sustine cursuri de afaceri.
Mestecaneanu explica faptul ca piata locala de business este "dornica" de dezvoltare, dar vrea calitate si oferte de nisa, mai mult decat simple cursuri. "Pe piata sunt multe firme care ofera acest gen de cursuri, insa exista si multe care sunt necunoscute. Evident este foarte bine pentru client ca are de unde sa aleaga", spune Mestecaneanu. In prezent, British Council ofera aproximativ 20 de cursuri de afaceri pe luna, in Bucuresti, Cluj - Napoca si Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO