Profesii

Bancherii si asiguratorii, cei mai vanati pe piata fortei de munca

Bancherii si asiguratorii, cei mai vanati pe piata fortei de munca

Click pentru imaginea intreaga

18.09.2006, 21:48 17

Institutiile financiar-bancare au lansat in saptamana care a trecut cea mai complexa oferta de angajare, nu mai putin de 15 pozitii find scoase la concurs de unii dintre principalii jucatori din sectorul bancar si din asigurari.
Cel mai amplu anunt de recrutare a fost publicat de compania de executive recruitment Antal International, care cauta pentru clientul sau, o institutie financiara cu activitati in sistemul bancar si cel al asigurarilor, sase specialisti pentru top si middle management. Astfel, pentru centrul din Bucuresti, compania are urmatoarele pozitii disponibile: business centre manager-general manager, head of accounting, senior account manager, senior accountant, comercial assistant, customer service desk assistant, senior credit officer si sales global markets manager. Pentru toate joburile scoase la concurs, candidatii trebuie sa fie capabili sa preia imediat toate responsabilitatile specifice postului, sa vorbeasca fluent engleza si sa aiba cunostinte avansate de operare PC. Compania le ofera, la randul ei, viitorilor angajati posibilitatea de a influenta dezvoltarea in interiorul unei banci internationale, pachet salarial competitiv, precum si dezvoltarea unei retele solide de networking.
Raiffeisen Bank cauta un manager de dezvoltare, dar si un enterprise architect, care sa aiba abilitati in domeniul IT si al comunicatiilor.
De asemenea, HVB Bank a anuntat ca este in cautarea unui executive assistant.
Compania de asigurari AIG Life a publicat anunturi de angajare pentru un coordonator regional de vanzari pentru zona Iasiului si un coordonator de vanzari in Galati. Candidatii trebuie sa aiba domiciliul stabil in orasul respectiv, studii superioare si abilitati de lider.
Angajatii din sistemul financiar-bancar domina topul salariului mediu pe economie, cu aproximativ 1.000 de euro pe luna, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Specialistii in resurse umane apreciaza ca lipsa specialistilor de pe piata a cauzat in ultimul timp o crestere oarecum artificiala a salariilor in domeniu, crestere care se va tempera in cativa ani. Numarul salariatilor din sistemul bancar a crescut in perioada iulie 2005-iulie 2006 cu aproximativ 5.500, in special datorita extinderii teritoriale a organizatiilor.
Pozitiile de key account si de key account manager au ocupat si ele primele locuri in preferintele angajatorilor din sectorul famaceutic si din FMCG.
Specialistii din vanzari sunt si ei la mare cautare, alaturi de cei din IT.
Barnett McCall Recruitment cauta pentru clientul sau, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, o persoana care sa ocupe pentru o perioada de 11 luni postul de EU/Economic officer, al carui job va focusa pe progresele inregistrate de Romania pana si dupa aderarea la Uniunea Europeana. Candidatul trebuie sa fie licentiat in economie sau in studii europene, sa fie bun cunoscator al limbii engleze si sa aiba notiuni despre Uniunea Europeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO