Profesii

Avocatul Poporului: Bolnavii primesc indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%

Avocatul Poporului: Bolnavii primesc indemnizaţie pentru...

Autor: Andreea Tobias

05.06.2020, 13:34 185

Boala COVID-19 a fost inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, astfel că bolnavii primesc indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%, anunţă Avocatul Poporului. 

Avocatul Poporului salută adoptarea de către Guvern a unei decizii privind lista cu urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguraţii beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, de 100% din salariu.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în 30 aprilie şi a cerut Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A şi, în consecinţă, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO