Profesii

Avocaţi: Guvernul nu a reglementat clar plata şomajului tehnic la persoanele cu mai multe contracte individuale de muncă, ceea ce duce la discriminări pentru ele şi angajatori

Avocaţi: Guvernul nu a reglementat clar plata şomajului...

Autor: Roxana Rosu

05.05.2020, 13:59 175

Salariaţii cu mai multe contracte individuale de muncă şi angajatorii lor se află în prezent într-o situaţie dificilă, în condiţiile în care Guvernul nu a reglementat modul în care aceste persoane primesc şomaj tehnic şi unele firme ajung să acopere sumele din fondul proprii de salarii, arată o analiză realizată de casa de avocatură Berechet Rusu Hiriţ.

Avocaţii au analizat mai multe situaţii în care se poate afla un salariat care, în momentul instituirii stării de urgenţă, avea mai multe contracte individuale de muncă, precum şi obligaţiile ce le revin angajatorilor în aceste cazuri.

O primă situaţie o reprezintă coexistenţa mai multor contracte individuale de muncă ale aceluiaşi angajat din care cel puţin un contract de muncă este cu normă întreagă, în vigoare pe perioada instituirii stării de urgenţă.

 „Acesta nu beneficiază de indemnizaţia asigurată din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru că beneficiază de prevederile unui contract individual de muncă cu normă întreagă nesuspendat”, explică Ramona Bejan, Senior Associate Berechet Rusu Hiriţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO