Profesii

Auchan România are un nou director general, angajat în companiei în 2006 ca manager de raion

Auchan România are un nou director general, angajat în...

Autor: Marius Oncu

02.12.2015, 10:59 1278

Retailerul francez Auchan a numit un nou director general pentru operaţiunile din România, Ionuţ Ardeleanu, de 34 ani, care şi-a început cariera în cadrul Auchan România în 2006, în postul de manager de raion.

Grupul Auchan a anunţat, la finele lunii octombrie, o nouă organizare a la nivel internaţional. În acest context a fost anunţată crearea Auchan Retail, companie ce regrupează toate meseriile de comerţ alimentar - hipermarketuri, supermarketuri, proximitate, drive şi e-commerce.

"În cadrul noii organizări internaţionale şi locale şi continuând ambiţia de a fi o companie românească, discount şi agilă, rentabilă, modernă şi responsabilă, François Remy, noul preşedinte Auchan Retail România anunţă numirea lui Ionuţ Ardeleanu, 34 ani, în funcţia de director general Auchan România", se arată îîntr-un comunicat al retailerului.

În noua organizare Auchan Retail România, comitetul de direcţiune va fi condus de Ionuţ Ardeleanu, director general, sub coordonarea lui François Remy, preşedinte neexecutiv Auchan România şi preşedinte executiv Auchan Luxemburg şi va fi alcătuit din directorii regionali şi cei şase directori de servicii suport : Produs, Inovaţie, Performanţă, Eficienţă, Resurse Umane şi Finanţe.

Postul de director general al Auchan România a fost ocupat din mai 2014 de Frédéric Bellon (45 ani), care l-a înlocuit la momentul respectiv pe Patrick Espasa, devenit preşedinte Auchan pentru Italia şi România. Bellon şi Espasa vor face parte din conducerea Auchan Retail Franţa.

Ardeleanu şi-a început cariera la Auchan în 2006 ca manager de raion, la magazinul Auchan Titan, ajungând apoi şef de piaţă şi ulterior director de magazin şi director regional. În 2008, este numit director de magazin la Timişoara, iar în 2011, în calitate de director pregăteşte şi deschide hipermarketul Auchan Craiova în conceptul fashion discount.

Ulterior, în 2012 este numit director de ofertă în cadrul departamentului Marketing. În 2013 este numit director regional pe regiunea Sud, nou creată în organizarea Auchan, şi având în responsabilitate atât integrarea şi transformarea magazinelor ex-Real din această regiune cât şi consolidarea şi dezvoltarea comerţului Auchan pe perimetrul său - 12 magazine cu 4.000 de angajaţi.

Auchan România a deschis primul hipermarket în noiembrie 2006, în Bucureşti. În prezent are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 metri pătraţi suprafaţa netă de vânzare - al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi - al patrulea angajator privat din România şi cu o cifră de afaceri cu taxe de peste un miliard de euro în 2014. Investiţiile retailerului pe piaţa locală se ridică până în prezent la 520 de milioane de euro.

Grupul Auchan este al 11-lea grup de distribuţie din lume, prezent în 16 ţări şi cu 330.700 angajaţi. Este organizat în trei mari companii autonome: Auchan Retail, care reuneşte toate formatele de comerţ alimentar: hipermarketuri (907 hipermarketuri integrate în 12 ţări), supermarketuri (867 supermarketuri integrate în 9 ţări şi 1.987 supermarketuri asociate şi în regim de franciză), proximitate, drive şi e-commerce, Immochan - pol al centrelor comerciale al Grupului şi Oney Banca Accord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO