Profesii

Au mai rămas 10 zile până la termenul-limită pentru depunerea declaraţiei unice. Ce trebuie să ştie un milion de români care obţin venituri extrasalariale

Radu Georgescu, partener la firma de consultanţă fiscală CFO Network:

Un salariat cu normă întreagă care încasează şi venituri din PFA trebuie să plătească contribuţia la pensie (CAS) şi contribuţia la sănătate (CASS) doar dacă venitul net din activitatea de PFA a depăşit în 2018 suma de 22.800 lei.

Radu Georgescu, partener la firma de consultanţă fiscală CFO Network: Un salariat cu normă întreagă care încasează şi venituri din PFA trebuie să plătească contribuţia la pensie (CAS) şi contribuţia la sănătate (CASS) doar dacă venitul net din activitatea de PFA a depăşit în 2018 suma de 22.800 lei.

Autor: Adelina Mihai

06.03.2019, 00:08 23839

Aproximativ un milion de persoane fizice trebuie să depună, online, până pe data de 15 martie 2019, declaraţia unică, un formular prin care trebuie să declare la Fisc care sunt veniturile pe care le obţin din chirii, din dividende sau din vânzarea de acţiuni.

Salariaţii care obţin venituri şi din chirii, dividende sau vânzări de acţiuni, precum şi persoanele fizice autorizate sau cei care au profesii liberale trebuie să depună, până pe 15 martie 2019, declaraţia unică pentru a regulariza impozitele şi contribuţiile datorate pentru anul 2018, dar şi pentru a estima veniturile din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO