Profesii

Asociaţia Business Services Leaders l-a numit în funcţia de preşedinte pe Ciprian Dan, location head Timişoara la Wipro Technologies

Asociaţia Business Services Leaders l-a numit în...

Autor: Ramona Cornea

22.07.2020, 19:26 192

Asociaţia Business Services Leaders (ABSL) l-a ales în funcţia de preşedinte pe Ciprian Dan, Location Head Timişoara la Wipro Technologies. Ciprian Dan îl înlocuieşte din funcţie pe Dragoş Ştefan care a renunţat atât la funcţie de preşedinte a ABSL, cât şi la cea de EMEA PMO Manager în cadrul Stefanini EMEA.

Ciprian Dan lucrează de 15 ani în industria serviciilor pentru afaceri. În prezent conduce biroul Wipro Technologies din Timişoara, cu o echipă de 350 de angajaţi. De asemenea, Ciprian Dan se află la al doilea mandat în boardul ABSL (2017 - 2019 şi 2019 – 2021).

”Prioritatea mea în acest mandat este promovarea României pentru investitorii interesaţi de acest sector. Calitatea forţei de muncă si serviciile cu valoare adăugată fac din România o destinaţie de atractivă, alături de un nivel competitiv al costurilor. În plus, actualul context poate fi favorabil României. La nivel global, companiile îşi revizuiesc costurile şi îşi refac strategiile de externalizare a serviciilor, iar viteza noastră de reacţie, capacitatea de adaptare la noile condiţii (date de COVID - 19) şi faptul că am continuat să livrăm servicii la un înalt nivel calitativ, spre deosebire de alte zone, ne reconfirmă  în topul opţiunilor de relocare”, spune Ciprian Dan.

De asemenea, în cadrul consiliului  director al ABSL au intrat doi noi reprezentanţi – Cristina Nicoleta Apetrei, Chief of Staff CEO Office la Societe Generale European Business Services şi pentru Retail Banking şi Financial Services India şi România şi Adrian Baron, EMEA ITSM Lead la Stefanini.

În România, industria serviciilor de afaceri va înregistra o creştere accelerată pe termen mediu şi lung. Presiunea pe costuri pe care economia globală o va resimţi se finanţează şi din economiile pe care industria de outsourcing le poate produce, cred reprezentanţii asociaţiei companiilor de profit.

Pentru acest an, ABSL estimează în România o creştere între 0% şi 5% a sectorului de business services, într-un scenariu optimist.

„După o perioadă de scădere în anumite sectoare ale industriei noastre, din cauza situaţiei generate de Covid-19, estimez reluarea creşterii în partea a doua a anului, dat fiind faptul că multe companii îşi regândesc structura de costuri optând pentru consolidarea unor servicii spre destinaţii atrăgătoare din punct de vedere cost şi calitate a resurselor umane. România este o astfel de destinaţie”, explică Ciprian Dan.

Conform estimărilor ABSL, industria serviciilor de business a generat anul trecut venituri în creştere, de peste 4,5 miliarde de euro, ajungând la peste 2% din PIB.  Sectorul cuprinde 280 de companii şi peste 131.000 de angajaţi, adică 2,4% din totalul angajaţilor din economia românească. Cele mai multe companii care activează pe piaţa locală provin din Franţa, Germania, România şi SUA. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO