Profesii

Asiguratorii cauta middle manageri

Asiguratorii cauta middle manageri
28.08.2006, 17:25 15

Companiile din asigurari s-au numarat printre cei mai prolifici angajatori care au lansat oferte de joburi saptamana trecuta, fiind surclasati doar de industria farmaceutica si de cea a serviciilor IT.
Chiar daca spre sfarsitul verii recruiterii par sa fi intrat si ei in concediu, oferta de joburi fiind destul de redusa comparativ cu alte perioade ale anului, departamentele de resurse umane ale catorva dintre marile companii au ramas conectate la piata fortei de munca. Pe langa angajatorii din industria farmaceutica si cei din IT, probabil cei mai activi de-a lungul acestei veri, asiguratorii au iesit ei la vanatoare de oameni.
Allianz-Tiriac, Aviva sau Omniasig sunt cativa dintre jucatorii de pe piata de profil care au anuntat ca sunt in cautare de personal.
Pentru posturile de manageri scoase la concurs de asiguratori, candidatii trebuie sa fi lucrat in industria serviciilor financiare si sa aiba o experienta de minimum doi sau trei ani in aria operatiunilor pe care le presupune postul vizat. Spre exemplu, cel mai mare jucator de pe piata asigurarilor, Allianz-Tiriac, cauta o persoana pentru postul de risk&compliance manager, in timp ce Aviva are nevoie de un om pentru pozitia de client servicing manager.
Compania de asigurari Omniasig are o oferta pentru trainerii cu cel putin trei ani de experienta. Postul scos la concurs va presupune dezvoltarea programului de training pe vanzari, precum si formarea si pregatirea echipelor de vanzari.
In ceea ce ii priveste pe absolventii tineri, fara prea multa experienta, care vor sa lucreze in industria asigurarilor, unul din posturile pentru care acestia vor putea aplica este cel de junior underwriter, in cadrul Grawe Romania Asigurare. Cu toate acestea, experienta pe un post similar va reprezenta un avantaj si pentru aceasta pozitie.
"Industria asigurarilor este una in care angajatii pot creste cu usurinta si sunt promovati repede. Se creeaza un gol care trebuie completat cumva, iar cand nu exista oameni din interior care sa il acopere, trebuie adusi din afara", spune Marius Balasoiu, director general al firmei de recrutare si consultanta in resurse umane Business Intelligence Alliance (BIA).
Cu toatea acestea, adauga el, asigurarile reprezinta un domeniu din care se si pleaca destul de repede, pentru ca activitatea nu este stabila, iar partea variabila din pachete este destul de mare.
Industria farmaceutica mentine si ea un ritm destul de ridicat de angajari, principalii actori ai saptamanii trecute fiind companii precum CCS Pharmaceuticals, Farmexim sau Relad. Absolventii de medicina sau farmacie raman inca la mare cautare. Posturi libere de reprezentanti medicali au anuntat reprezentantele din Romania ale CCS Pharmaceuticals sau Worwag Pharma, care au nevoie de oameni pentru afacerile din Capitala sau din diferite zone ale tarii, cum ar fi Cluj, Craiova, Oradea, Timisoara sau Targu-Mures.
Specialistii in IT au avut si ei parte de vesti bune de-a lungul saptamanii trecute. Ei vor putea concura pentru posturi atat in companii de profil, precum Ipsos sau Microsoft Romania, precum si in departamentele specializate ale unor companii din diferite industrii. Un exemplu in acest sens ar fi Volksbank Romania, care cauta profesionisti in IT pentru posturi de IT programmer sau IT support. Daca una dintre conditiile necesare este absolvirea unei facultati de profil, experienta in domeniul bancar nu este obligatorie, insa reprezinta un atu pentru candidatii care vizeaza aceste pozitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO