Caută doar în titlu
Profesii

Antreprenorii, la unison: Trebuie să păstrăm locurile de muncă neapărat. Doar aşa ne vom reveni mai repede din criză

♦ La nivel de economie, pe 15 aprilie erau peste 970.000 de contracte de muncă suspendate şi aproape 227.000 de contracte de muncă încetate l♦ Bogdan Piţigoi, proprietar Tester Group: După ce trece starea de urgenţă, statul ar trebui să se ofere să subvenţioneze 50% din salariul angajaţilor, cu condiţia ca firmele să păstreze angajaţii un an de zile şi să îi plătească la fel ♦ Valentin Ancuţa, acţionar al producătorului de croissante Derpan Galaţi: Antreprenorii ar trebui să îşi păstreze salariaţii, pentru că ei sunt cei mai importanţi într-o afacere ♦ Antreprenorii care s-au reinventat au nevoie de forţă de muncă ♦ Circa 100 de companii au primit avize pentru a începe producţia de dezinfectanţi şi de echipamente medicale de protecţie ♦ Marcela Petre, director executiv Romtehnochim: Acum avem circa 30 de angajaţi şi vrem să mai angajăm încă 6 – 10 persoane în perioada următoare ♦ Premierul Ludovic Orban: Statul va susţine o parte din salariul angajaţilor după ce situaţia de urgenţă va trece şi autorităţile nu vor mai deconta şomajul tehnic.

 

Antreprenorii locali susţin că în această pe­rioadă companiile ar trebui să facă eforturi pentru a îşi păstra angajaţii, iar statul ar trebui să găsească soluţii pentru a susţine o parte din salariul oamenilor după ce starea de urgenţă va trece şi şomajul tehnic nu va mai fi decontat.

Bogdan Piţigoi, proprietarul grupului Tester cu afa­ceri în sectorul auto, imobiliar şi logistic, afirmă că, după ce trece starea de urgenţă, statul ar trebui să se ofere să subvenţioneze 50% din sa­lariul de bază al angajaţilor, cu condiţia ca firmele să păstreze angajaţii un an de zile, iar oamenii să câştige la fel în perioada aceea.

El crede că prin sprijinirea păstrării locurilor de muncă, statul va ajuta atât companiile să îşi menţină activitatea, cât şi economia să evolueze pe baza consumului.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.