Profesii

Antreprenori locali. Adrian Gârmacea, proprietarul Electric Plus Bacău: Efectele Ordonanţei 114 încep să se simtă. Ne e mai uşor să găsim oameni

Adrian Gârmacea, proprietarul produ­cătorului de tâmplărie Electric Plus din Bacău.

Adrian Gârmacea, proprietarul produ­cătorului de tâmplărie Electric Plus din Bacău.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.10.2019, 07:00 2908

Electric Plus, cu peste 500 de angajaţi, are din nou liste de aşteptare în procesele de recrutare.

Prevederile Ordonanţei de Urgenţă 114/2018, adop­tată la sfârşitul anului trecut, prin care salariul minim brut în construcţii a fost stabilit la 3.000 de lei, au încurajat o parte dintre români să rămână să lucreze în construcţii în Ro­mânia, în detrimentul străinătăţii. Ca urmare, unii an­tre­prenori spun că forţa de muncă este acum mai uşor de găsit.

„Efectele Ordonanţei 114/2018 abia acum încep să se simtă. Nouă ne e mai uşor să găsim oameni, avem liste de aşteptare, ca pe timpuri. Nu cred că e o măsură care să-i aducă pe oameni înapoi acasă, dar cu siguranţă îi încurajează să nu mai plece. Pentru a-i aduce înapoi, e nevoie şi de alte măsuri, precum investiţiile în infrastructură, în educaţie, în sănătate. Avem nevoie de schimbare, au trecut 30 de ani de la Revoluţie, se încheie o etapă de dezvoltare“, spune Adrian Gârmacea, proprietarul produ­cătorului de tâmplărie Electric Plus din Bacău.

Salariul minim brut de 3.000 de lei în construcţii, agreat prin OUG/114, înseamnă un salariu minim net de circa 2.352 de lei (aproape 500 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO