Profesii

Angajatul si angajatorul, fata in fata

07.06.2004, 00:00 14



Peste o mie de persoane au fost angajate pe loc la Bursa locurilor de munca organizata, saptamana trecuta de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la cererea angajatorilor. Potrivit ANOFM, 1.144 de persoane - dintre care 43 cu studii superioare - au fost angajate pe loc, iar 5.417 au fost selectate in vederea incadrarii in munca. Cele mai multe persoane au fost selectate pentru incadrare in Constanta (1.279), Hunedoara (905), Bihor (582).



La Bursa, numarul de locuri de munca puse la dispozitia persoanelor interesate a fost de 15.227, fiind oferite de catre 796 agenti economici. Numarul participantilor a fost de 12.539 persoane.



Cele mai multe locuri de munca au fost oferite in municipiul Bucuresti (4.800) si in judetele Hunedoara (2.184) Constanta (1.823) Calarasi (1.812) Bihor (839) si Iasi (818).



Cel mai mare numar de participanti s-a inregistrat in Bucuresti (3.900), Hunedoara (2.042), Constanta (1.453), Arges (886) si Iasi (800).



Meseriile pentru care au fost ocupate cele mai multe locuri de munca de catre persoanele fara studii superioare sunt: montator subansamble, confectioner asamblor articole textile, operator confectii, zidar, vanzator, operator rasucitor fire, confectioner tricotaje. Profesiile pentru care au fost ocupate cele mai multe locuri de munca de catre persoanele cu studii superioare sunt inginer din diferite ramuri de activitate, contabil, economist, inspector asigurare, medic veterinar.



"Am avut confirmarea ca sunt oferte pentru tineri, pentru cei care au experienta, pentru cei cu studii superioare, dar si pentru cei care au sau nu o calificare profesionala. Multi angajatori ofera celor cu care vor sa lucreze o formare initiala pe cheltuiala firmei si asta este un lucru bun. Este motivul pentru care sper ca cei care isi cauta un loc de munca, indiferent de varsta si de experienta profesionala anterioara, sunt deschisi la nou. Sa fie dispusi sa invete o noua meserie indiferent de varsta", a declarat ministrul muncii Elena Dumitru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO