Profesii

Angajatorii francezi si spanioli anunta cele mai putine angajari

17.09.2007, 20:52 22

In urmatoarele trei luni ratele de angajare se vor imbunatati in aproape toate tarile din lume, potrivit studiului Employment Outlook Survey realizat de compania de recrutare Manpower, care isi propune sa afle care sunt intentiile de angajare ale companiilor din intreaga lume.
Cele mai multe angajari sunt anuntate de angajatorii din Peru, India, Hong Kong, Singapore, Australia sau Africa de Sud, in timp ce numarul cel mai mic de angajari se previzioneaza in Franta, Italia, Olanda si Spania.
Astfel, in Europa si in regiunea Estului Mijlociu sau cea a Africii, angajatorii din toate companiile care au participat la studiu au raportat un trend pozitiv al angajarilor pentru trimestrul ce urmeaza, Germania si Italia indicand perspective mult mai bune in ceea ce priveste locurile de munca. De asemenea, organizatiile din Africa de Sud au participat la sondaj pentru prima oara, raportand cele mai puternice asteptari de angajare din regiune in ceea ce priveste al patrulea trimestru.
Cu toate ca angajatorii din regiunea Europei, Estului Mijlociu sau a Africii anticipeaza diferite grade ale activitatilor de angajare pentru urmatoarele trei luni, majoritatea intentioneaza sa adauge angajati noi la forta de munca existenta. Comparativ cu trimestrul al patrulea al anului 2005, rata de angajare s-a imbunatatit in noua tari si a scazut numai in Spania si Franta. Asteptarile de angajare ale companiilor s-au imbunatatit de la trimestru la trimestru in sase tari, desi in cinci dintre acestea au scazut.
Angajatorii sud-africani au raportat cele mai puternice perspective de angajare alaturi de Irlanda, Norvegia si Austria. In mod notabil, raportul angajatorilor din Germania si Italia s-a imbunatatit. Pe de alta parte, cea mai redusa activitate de angajare din regiune si la nivel global s-a inregistrat in Franta, unde companiile se asteapta la o crestere foarte slaba a fortei de munca in urmatoarele trei luni.
De cealalta parte a globului, angajatorii din America continua sa aiba perspective stabile de angajare. Companiile din zona Asiei Pacifice se numara printre zonele care intentioneaza sa creasca numarul de angajati comparativ cu al treilea trimestru si cu trimestrul patru al anului 2005.
Astfel, organizatiile din regiuni ca Asia Pacifica continua sa ramana pe pozitii in ceea ce priveste angajarile in toate tarile si teritoriile care au participat la studiu, dintre care se anticipeaza ca in India, Singapore si Hong Kong se va inregistra cea mai puternica activitate de angajare in ceea ce priveste al patrulea trimestru.
Comparativ cu datele aratate de studiu anul trecut, perspectivele de angajare s-au imbunatatit in sapte dintre cele opt tari si teritorii, exceptia fiind Taiwan, unde trendul ramane pozitiv, dar care a inregistrat cel mai slab rezultat inca de cand tara a participat pentru prima oara la studiu in al doilea trimestru al anului 2005.
Intre timp, angajatorii din Australia, Hong Kong, Japonia si Singapore au raportat cele mai optimiste perspective de angajare inca din 2003 cand a inceput sa se realizeze studiul in aceste tari si teritorii.
Pentru studiul Employment Outlook Survey realizat de Manpower au fost intervievati peste 49.000 de angajati intervievati din 26 de tari si teritorii. In plus, peste 49.000 de directori de resurse umane si senior managers au fost implicati in realizarea cercetarii. 44% dintre respondenti au provenit din America, 31% din opt tari si teritorii din Asia Pacifica si 25% din Europa, Estul Mijlociu si Africa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO