Profesii

Angajatorii, cu lupa pe profesionistii in resurse umane

Angajatorii, cu lupa pe profesionistii in resurse umane

Click pentru imaginea intreaga

09.10.2006, 13:17 56

Specialistii in resurse umane s-au bucurat de cele mai consistente oferte de angajare de-a lungul saptamanii trecute. Angajatori din diferite industrii, cum ar fi outsourcing-ul sau chiar cea bancara, au nevoie de serviciile lor.
Specialistii in diferite arii ale resurselor umane, cum ar fi cele de recrutare sau training, pot opta pentru mai multe domenii de activitate. Compania de outsourcing Accenture, firma de recrutare si consultanta in resurse umane Business Intelligence Agency (BIA) sau Banca Romaneasca sunt cativa dintre angajatorii care cauta profesionisti pe acest segment.
Unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata autohtona de servicii externalizate, compania americana Accenture, care si-a extins de curand operatiunile in Romania, a inceput in forta campania de recrutare, dupa ce reprezentantii sai au declarat ca vor angaja 1.000 de specialisti.
Pe partea operatiunilor de resurse umane, Accenture asteapta aplicatii pentru pozitiile de HR operations manager, care va avea responsabilitatea de a verifica livrarea serviciilor de profil catre clientii companiei, sau HR administration processes team lead/employee administration team lead, care va coordona o echipa de specialisti in resurse umane, in cadrul centrului de operatiuni din Bucuresti. Cerintele pentru aceste pozitii implica experienta in aria operatiunilor specifice si cunoasterea limbilor engleza si franceza.
Tot din aria serviciilor externalizate de resurse umane vine si oferta BIA, care a anuntat ca angajeaza pentru pozitiile de recruitment senior consultant, recruitment researcher si sales consultant HR related services.
Din domeniul bancar vine oferta lansata de Banca Romaneasca, care angajeaza pentru sediul central, posturile vizate fiind cele de specialist recrutare si specialist training. Candidatii interesati sa aplice pentru aceste posturi trebuie sa aiba cel putin trei ani experienta in domeniul resurselor umane.
"Managementul marilor companii a inceput sa puna mult mai mult accent pe resursele umane si sa tina cont de parerea specialistilor, insa din pacate nu sunt foarte multe persoane cu adevarat specializate in piata", precizeaza Cristina Feodorovici, senior recruiter in cadrul firmei de recrutare Advice Human Resources.
Potrivit acesteia, specialistii in resurse umane din departamentele de HR ale marilor companii, cu experienta de 3-4 ani in domeniu, castiga in medie 500-700 de euro lunar, in timp ce in firmele de recrutare baza fixa pleaca de la in jur de 500 de euro, iar partea variabila poate duce valoarea intregului pachet pana la aproximativ 1.200 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO