Profesii

Angajatorii au nevoie de „gulere albe”: Nevoia de candidaţi cu studii superioare a crescut în 2021 cu aproape 50% comparativ cu anul trecut

Angajatorii au nevoie de „gulere albe”: Nevoia de...

Autor: Andreea Tobias

21.09.2021, 10:56 4317

Cererea de specialişti din categoria white collar, cu studii superioare, a crescut în ultimele trei luni cu 47% faţă de perioada similară a anului trecut şi chiar cu 10% faţă de 2019, când piaţa muncii trecea printr-un adevărat boom.

Cele mai multe joburi pentru candidaţii white collar au fost scoase la bătaie de angajatorii din Capitală, Bucureştiul fiind urmat de Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

Fiecare dintre aceste oraşe de provincie a scos la bătaie peste 11.000 de astfel de locuri de muncă noi doar în ultimele trei luni.

Pe fondul creşterii nevoii de candidaţi cu studii superioare, competiţia pentru atragerea acestora e tot mai acerbă în rândul companiilor, iar eforturile de recrutare tot mai mari, specialiştii fiind din ce în ce mai greu de mulţumit când vine vorba de o nouă provocare profesională. Salariul rămâne principalul criteriu după care aceştia îşi aleg un job nou, dar la fel de importante sunt şi oportunităţile de creştere în carieră, urmate de stabilitatea angajatorului şi un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.

În aceste condiţii, eJobs anunţă că lansează Skilld, primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligenţă artificială din ţară, pentru a răspunde deficitului de forţă de muncă din piaţă.

„Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, vom aduce în atenţia candidaţilor susceptibili de o schimbare profesională joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt în căutare activă de job. Sună futurist, dar este realitatea lui 2021 şi ne bucurăm să fim primii care fac din inteligenţa artificială o normalitate şi în sfera HR-ului”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cei mai căutaţi specialişti în acest moment, deci şi cei pentru care se depun cele mai mari eforturi în recrutare, sunt cei din departamentele de vânzări, client service, logistică, alimentaţie şi distribuţie, pentru aceştia fiind deschise, în total, în ultimele trei luni, peste 60.000 de poziţii noi.

Principalul obiectiv Skilld este scurtarea proceselor de recrutare.

„Un specialist în resurse umane poate să scaneze un CV şi să-şi dea seama dacă e ceea ce caută în sub 10 secunde. Când însă specialistul respectiv are sute, chiar mii de CV-uri de parcurs într-o zi, aceste secunde se transformă în incredibil de multe ore de muncă. Inteligenţa artificială face acest lucru tot în câteva secunde, indiferent de numărul de candidaţi. Iar să poţi să oferi timp în aceste zile, când e, într-adevăr cea mai preţioasă resursă pe care o avem, asta e cu adevărat un lucru mare”, completează Bogdan Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO