Profesii

Adrian Dinu, Creasoft: Noul mod de lucru va fi un mix între munca de la birou şi cea de la distanţă

Videoconferinţa ZF HR Trends 2021

Adrian Dinu, Creasoft: Noul mod de lucru va fi un mix...

Autor: Cristina Bellu

31.03.2021, 15:47 152

Adrian Dinu, fondator Creasoft, companie ce produce sisteme de monitorizare şi control de la distanţă, spune că nu se aşteaptă la o repopulare a birourilor în următoarea perioadă, iar în viitor, cel mai probabil va exista o formă de lucru mixt, cu o zi sau două de lucru de acasă, iar restul la birou.

“Deocamdată este pandemie încă şi câtă vreme există riscul în jurul nostru să ne îmbolnăvim nu văd niciun motiv pentru care oamenii să revină la birouri. Pe viitor, cel mai probabil, va exista o formă de lucru mixt, cu o zi, două de lucru de acasă, iar restul la birou. Oamenii au nevoie şi de socializare, iar lucrurile au dispărut în această perioadă”, a spus Adrian Dinu la videoconferinţa ZF HR Trends 2021.

 

Ce a mai spus Adrian Dinu:  

În regim de telemuncă lucrează mulţi angajaţi din zona de birouri, respectiv suport, dezvoltări, contabilitate, financiar, toate sunt job-uri care pot să fie făcute din telemuncă.

Soluţia nostră de pontaj s-a dezvoltat în ultimul an şi pentru o ramură care face o evidenţă a tipului de muncă bazată pe monitorizarea activităţii de pe calculator. Aplicaţia adună timpii efectivi de lucru fără să măsoare dacă lucrezi în word pentru serviciu sau dacă scrii o poezie.

Pandemia a schimbat modul de lucru în sensul că a devenit foarte flexibil, cu excepţia serviciilor de suport. În ultima perioadă a apărut conceptul de telemuncă dinamică, în care oamenii, pe baza unui planificator în care chiar ei pot să intervină, pot face modificări în programul de lucru şi pot specifica dacă ajung la birou sau rămân să lucreze de acasă.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO