Profesii

440 de brutari vor fi instruiţi cu fonduri europene de 700.000 de euro

Autor: Dorin Oancea

14.10.2010, 23:05 204

Jumătate din angajaţii companiei de morărit şi panificaţie TitanSA vor beneficia din această lună în special de programe deinstruire, dar şi de echipamente ce ţin de securitatea locului demuncă, în cadrul a două finanţări europene în valoare de circa700.000 de euro.

440 de angajaţi, jumătate din lucrătorii companiei, vorparticipa la 29 de programe de formare profesională, pe parcursul a24 de luni, în cadrul celui mai important proiect, cu o valoare de2,3 mil. lei, din care contribuţia comunitară este de 1,172 mil.lei. Al doilea program, în valoare de 834.790 de lei, priveştesănătatea şi securitatea la locul de muncă şi se adresează tuturorangajaţilor societăţii, prin şapte programe de formare, dar şi prindotarea unui cabinet medical, cumpărarea de echipament de protecţieşi a altor dispozitive.

Camelia Crănguş, directorul de resurse umane al companiei, spunecă astfel de programe de formare profesională sunt importantepentru angajaţi, mai ales într-o perioadă de criză. "Îi arătămomului că aici are un viitor, chiar dacă la alte companii ar primi100 de lei în plus la salariu".

Criza, spune Camelia Crănguş, a acţionat pe mai multe direcţii:companiile au fost nevoite să îşi reducă fondurile pentru trainingla niveluri absolut minimale, iar în prezent acţionează alte reperede competenţă şi de retenţie a angajaţilor. "Oamenii înţeleg căorice formă de investiţie în ei este o şansă de a supravieţui şimâine, chiar în cazul în care compania la care lucrează ar intra încolaps", adaugă directoarea de resurse umane.

În plus, compania s-a confruntat cu o penurie de personalcalificat. "Este greu să mai găseşti un morar în ziua de astăzi, numai există şcoală pentru aşa ceva", explică Răzvan Cazimirovici,manager de resurse umane la Titan, cel care s-a ocupat de proiecte.Nu mai există şcoli profesionale sau tehnice, iar universităţile nuau mai înfiinţat secţii specializate pentru că nu au avut studdenţicare să aplice.

Procesul de obţinere a fondurilor europene a început în mai2009, iar sumele sunt cele maxime care puteau fi obţinute. Deprograme asemănătoare au fost interesate şi alte mari companii, cumsunt Cora, Michelin sau Electrica, dar şi primării, universităţi,şcoli sau instituţii de stat, cum este Administraţia Naţională aPenitenciarelor.

Răzvan Cazimirovici spune că procesul de obţinere a banilor s-adovedit birocratic şi destul de îndelungat, dar că în timp aobservat o flexibilizare a birocraţiei: iniţial compania a mers cudouă bibliorafturi pline de documente, în timp ce în 2009 datele aufost introduse pe un site, au apărut termene de verificare şi îngeneral procesul s-a dovedit mai direct şi mai flexibil.

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane sedefăşoară în perioada 2007 - 2013, beneficiază de o alocarefinanciară din fondurile structurale de 3,5 mld. euro şi urmăreşteasigurarea de oportunităţi pe piaţa muncii pentru 1,650 milioane depersoane.

Titan este deţinută de grupul austriac LLI Euromills şi a avutafaceri în 2009 de 57,7 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO