Profesii

11 studenţi s-au „antrenat” să devină lideri în companii precum Microsoft, HP, Intel, EY sau Oracle

11 studenţi s-au „antrenat” să devină lideri în...
27.11.2013, 09:52 1207

Unsprezece studenţi şi masteranzi au fost, timp de două săptămâni, „umbra” managerilor şi a directorilor generali din companii ca Microsoft, HP, Intel, EY, Oracle, PwC, UPC sau General Electric, în cadrul unui program-pilot de internship iniţiat de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham).

Proiectul, lansat la începutul anului, a presupus selectarea celor 11 tineri, studenţi în ani terminali, dintr-un număr de peste 200 de aplicanţi şi integrarea lor, timp de câte o săptămână, în două dintre companiile membre ale AmCham pentru a „lua pulsul” practicilor de la nivel de middle şi top management.

„Tinerii beneficiază de o lărgire a dimensiunii practice, cumulată cu facilitarea accesului la nivel de leadership. În plus, «job shadow-ingul» îi ajută să acumuleze informaţii într-un mod accelerat şi cei din conducerea companiei intră în contact direct cu liderii în formare, lucru care îi ajută să se adapteze mai uşor la cerinţele noii generaţii”, a spus Bogdan Ion, country managing partner al firmei de consultanţă şi audit EY România şi membru în consiliul de directori al AmCham.

În cadrul proiectului „Become a Leader” s-au implicat 11 companii, printre care şi Citibank, Dentons, Intel Corporation şi Raiffeisen Bank, iar tinerii au beneficiat de un stagiu de internship remunerat, sub forma unor burse, în valoare de 500 de euro, la finalul căruia au elaborat şi un eseu colectiv cu tema „România în 2022”.

Deşi programul nu a fost iniţiat cu scopul de a plasa tinerii ca angajaţi cu contracte de muncă după finalizarea internship-ului într-una dintre companiile implicate, una dintre participante s-a angajat la Microsoft, iar alţii au reuşit să îşi găsească rapid un loc de muncă.

AmCham numără în jur de 300 de companii membre americane, internaţionale şi locale cu investiţii în economia românească ce depăşesc 7,5 mld. euro, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO