SSIF Broker a intrat market maker pe derivatele cu activ suport pe indicele Dow Jones de la Sibex

Autor: Stefan Musgociu 30.08.2012

SSIF Broker (BRK) este, de joi, market maker pe contractele futures cu activ suport pe indicele american Dow Jones Industrial Average (DEDJIA_RON) tranzacţionate la bursa de la Sibiu, după ce a primit miercuri aprobarea din partea conducerii Sibex.

SSIF Broker va menţine minim câte 100 de contracte atât la vânzare, cât şi la cumpărare, la un spread maxim de 50 de puncte, potrivit unui comunicat al bursei de la Sibiu.

Cotaţiile vor fi la un interval de cel mult cinci minute.

"Dobândirea calităţii de market maker pe derivatele Dow Jones tranzacţionate la Sibex subliniază, din nou, eforturile pe care SSIF Broker le depune constant pentru dezvoltarea pieţei de capital româneşti. Acest simbol este cel mai tranzacţionat contract futures românesc iar prin această acţiune vom da un plus de încredere investitorilor în privinţa garantării unei contrapărţi în operaţiunile pe care le desfăşoară (...) În continuare, intenţionăm extinderea serviciilor de cotare automată pe toate instrumentele pe care activăm ca şi market makeri", a declarat, în comunicat, directorul general al SSIF Broker, Grigore Chiş.

Numărul derivatelor pentru care SSIF Broker este market maker la Sibex a ajuns de joi la şase, firma de brokeraj fiind formator de piaţă şi pentru contractele pe aur (SIBGOLD_RON - prima scadenţă), petrol (DEOIL_LSC - prima scadenţă), precum şi pe acţiunile Petrom (DESNP - prima scadenţă), SIF Muntenia (DESIF4 - prima scandenţa), Fondul Proprietatea (DEFPR - prima şi a doua scandenţă).

Pentru contractele pe indicele american tranzacţionate la Sibex mai activează ca market maker şi firma de brokeraj WBS România.

SSIF Broker este market maker şi la Bursa de la Bucureşti, pentru derivatele cu activ suport pe acţiunile Fondului Proprietatea şi SIF Muntenia, precum şi pentru cele cu activ pe preţul grâului. Totodată, casa de brokeraj este furnizor de lichiditate pentru produsele structurate pe indicele Dow Jones Industrial Average.