Primăria Cluj-Napoca anulează licitaţia pentru Sala Polivalentă, procedura va fi reluată

Autori: Vasile Magradean , Andreea Tobias 29.08.2012

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că decizia de anulare a fost luată de comisia de licitaţie în urma concluziilor unui raport de expertiză prezentat de un expert angajat de Primărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Expertul angajat de Primăria Cluj-Napoca a prezentat un raport din care rezultă că oferta ACI, firma care a contestat licitaţia, este neconformă. În aceste condiţii, comisia de licitaţie dispune anularea procedurii de licitaţie pentru Sala Polivalentă, iar ca o consecinţă vom trece la rezilierea contractului cu firma CON-A, câştigătoarea licitaţiei, şi conservarea lucrărilor deja executate, în perspectiva iernii. CON-A se va ocupa de conservare. De asemenea, va avea loc organizarea unei noi proceduri de licitaţii pentru restul lucrărilor, în toamnă, care va fi finalizată în primăvara anului viitor când vor reîncepe lucrările şi sperăm ca acestea să fie finalizate în toamna anului viitor", a spus Boc, care a adăugat că în urma unei decizii a instanţei au fost evaluate toate ofertele depuse de firmele participante la licitaţie.

Preşedintele comisiei de licitaţie din Primărie, Virgil Poruţiu, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că oferta depusă de firma ACI are mai multe componente, iar din analiza expertului angajat de municipalitate rezultă că această ofertă are alte date pentru fiecare componentă.

"Oferta ACI are mai multe componente, cum sunt partea scrisă, partea de arhitectură, de instalaţii şi rezistenţă. Iar acestea nu sunt la fel şi nu coincid, fiind identificate de expert 19 puncte în care nu corespunde oferta tehnică cu cerinţele din caietul de sarcini", a afirmat acesta.

Lucrările la Sala Polivalentă a municipiului Cluj-Napoca au început în luna mai 2011 şi ar fi urmat să fie finalizate în septembrie 2012, dar au fost sistate, în luna martie, de către firma constructoare, CON-A, după ce Tribunalul Cluj a admis o contestaţie a firmei care a ocupat locul trei la licitaţia organizată de municipalitate în noiembrie 2010, ACI.

CON-A a câştigat licitaţia organizată de Primărie cu o ofertă de 12 milioane de euro, în timp ce oferta ACI, clasată pe locul al treilea, a fost de 21 de milioane de euro.

CON-A şi ACI au participat împreună, într-o asociere cu alte firme, şi au câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj pentru construirea Cluj Arena.